Moyes vindt nieuwe uitdaging na mislukt United-avontuur

11 november 2014, 08:08

David Moyes heeft een nieuwe werkgever gevonden. De Schotse manager, die in april zijn congé kreeg bij Manchester United, gaat aan de slag als trainer van Real Sociedad. De club uit San Sebastián heeft in de nacht van maandag op dinsdag aangekondigd dat er sprake is van een overeenkomst over een contract met een looptijd tot medio 2016.

Dinsdag (vandaag) zal duidelijk worden wanneer de oefenmeester in Anoeta gepresenteerd zal worden en hoe het technisch kader van de club er volledig uit zal komen te zien. Moyes volgt Jagoba Arrasate op. Deze coach werd onlangs de laan uitgestuurd vanwege de bedenkelijke prestaties van Sociedad. Het bevindt zich in de gevarenzone van de Primera División, met negen schamele punten uit elf wedstrijden. Vorig seizoen werd de club nog zevende.

Zodoende krijgt Moyes de kans om de zure nasmaak van zijn mislukte avontuur bij Man United weg te spoelen. Ondanks een vet meerjarig contract werd hij in zijn eerste seizoen al ontslagen. De Schot, die op 22 november tegen Deportivo la Coruña debuurt bij Sociedad, werd op Old Trafford opgevolgd door Louis van Gaal. Voor zijn tijd bij United was hij jarenlang succesvol met Everton.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen