Van Persie sprak met Hiddink over 'gedurfde uitspraak'

11 november 2014, 08:23

Guus Hiddink deed in aanloop naar de oefeninterland tegen Mexico en de beladen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland een opzienbarende uitspraak. De bondscoach van het Nederlands elftal houdt het voor gezien, als Nederland het niet voor elkaar krijgt om van de Letten te winnen. Robin van Persie heeft maandag, bij aankomst in Noordwijk, meteen met Hiddink gesproken over de uitlating.

"Ik vond het een gedurfde uitspraak. Ik denk dat hij het heeft gedaan om de boel op scherp te zetten", zegt Van Persie in De Telegraaf over hetgeen Hiddink zei. "Ik heb het er wel even over gehad met hem. De inhoud van dat gesprek bespreek ik hier verder niet. Dat moet je dus aan hem vragen", stelt de aanvoerder van Oranje.

De selectie van Oranje werd op de terugkomdag meteen geconfronteerd met de beelden van het EK-kwalificatieduel tussen IJsland en Nederland, dat pijnlijk met 2-0 verloren ging. "Dat was in de nabespreking héél confronterend. Daarbij is de bondscoach dan heel duidelijk. We moeten ook niet overdrijven dat hij een 'losse coach' is. Hij kan ook heel scherp zijn, zoals vandaag", benadrukt Van Persie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen