"In de halve finale was ik de beste versie van Ron Vlaar"

11 november 2014, 08:56

Ron Vlaar kan met een uitstekend gevoel terugkijken op het WK in Brazilië, maar zijn gemiste strafschop in de beslissende reeks in de halve finale tegen Argentinië was voor hem een behoorlijke smet op het WK. Toch had de centrale verdediger weinig tijd nodig om deze klap te verwerken. Hij gaf zijn misser snel een plaats. "Eigenlijk direct na de wedstrijd."

"Natuurlijk ben ik nog steeds teleurgesteld, maar ik vind dat ik mezelf niks kan verwijten", stelt Vlaar in De Telegraaf. "Bovendien kun je als speler niet in teleurstellingen blijven hangen. Drie dagen later moest ik in de wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen Brazilië weer een topprestatie leveren. En dat is gelukt. Ik haalde het positieve uit het duel met Argentinië. In die halve finale was ik de beste versie van Ron Vlaar. Dat niveau moet de standaard worden."

De vlag hangt er bij Oranje momenteel heel anders bij dan tijdens en vlak na het WK. Tegen Mexico, maar vooral tegen Letland, moet er een wederopstanding worden ingeluid. "We weten wat we kunnen. Als we als team functioneren, kunnen we heel goed voetballen, bleek wel in Brazilië. Dus de oplossing van de huidige problemen hoeft niet zo moeilijk te zijn, denk ik. Wanneer we degelijk voetballen, solide verdedigen, zullen de spelers met exceptionele kwaliteiten weer gaan excelleren. Maar het gaat niet vanzelf. De basis is voor het WK gelegd en we moeten nu gewoon keihard gaan werken. Ik weet zeker dat iedereen al die energie er deze week gaat in stoppen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen