Cocu: "Frank de Boer is echt een dierbare vriend"

11 november 2014, 10:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Phillip Cocu kreeg in februari dit jaar te horen dat hij een tumor in zijn rug had. De trainer van PSV blikt driekwart jaar later terug op een voor hem zeer moeilijke periode, waarin hij door dik en dun gesteund werd door de voetbalwereld, in het bijzonder door Ajax-trainer Frank de Boer.

In februari ging Cocu vanwege aanhoudende klachten naar het ziekenhuis voor een scan. "Tja, na die scan kreeg ik te horen dat er waarschijnlijk een gezwel in mijn rug zat. Ik bleef nog vrij nuchter, tot ik zelf de foto's zag van de MRI's. Dat kwam wel binnen", zegt Cocu tegen Helden Online. Hij verkeerde lang in onzekerheid. "Ik was heel lang nog optimistisch, misschien tegen beter weten in. Totdat ik van de zwaarte van de operatie hoorde, toen viel alle grond onder mijn voeten weg. Dat kwam als een mokerslag binnen. Tegelijk maakte ik me direct grotere zorgen hoe ik het mijn kinderen en mijn ouders moest vertellen dan om mezelf", kijkt de PSV-keuzeheer terug.

Cocu werd overladen met reacties uit de voetbalwereld. "Bloemstukken, mails, brieven. Van supporters, collega's, clubs. PSV heeft boeken vol ingebonden met alle reacties", geeft de in maart succesvol geopereerde oefenmeester aan. Frank de Boer zocht hem op in het ziekenhuis. "Frank is echt een dierbare vriend. We zijn deze zomer nog een paar dagen samen op vakantie geweest, hij was ook als een van de eersten bij me op bezoek geweest na mijn operatie", vertelt Cocu.

Op 23 juni keerde Cocu terug bij PSV. "Mentaal was ik er vrij snel bovenop en ik heb ook altijd geloofd dat het goed zou komen, dat ik meteen vanaf het begin van het nieuwe seizoen op het veld mijn werk zou kunnen doen, maar toen het licht in september vervolgens helemaal op groen ging, heeft dat toch wel heel bevrijdend gewerkt. Ik voel ook dat ik alles weer kan doen. Mijn lijf functioneert eindelijk weer normaal", besluit de coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen