Hiddink zet Willems en Robben in basis tegen Mexico

11 november 2014, 13:51   Bijgewerkt: 11 november 2014, 14:01

Guus Hiddink heeft twee internationals van Oranje een garantie gegeven op een basisplaats in de oefeninterland tegen Mexico van komende woensdag in de Amsterdam ArenA. Ten eerste maakt Jetro Willems na een tijd afwezig te zijn geweest in de nationale selectie zijn opwachting in de startformatie, ten tweede zal Arjen Robben vanaf het eerste fluitsignaal in het veld staan.

"Je moet nooit de hele sluier optillen in de aanloop naar de wedstrijd, maar een tipje kan ik wel doen", sprak Hiddink op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Mexico. "Jetro Willems gaat spelen en ik ben zeer benieuwd hoe hij het zal doen. Dat is het tipje van de sluier, meer ga ik niet zeggen", aldus de bondscoach, die vervolgens verklapte dat Robben ook tot de basiself zal behoren.

Hoewel de ontmoeting met de Mexicanen zeer interessant is, ligt de prioriteit absoluut bij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van komende zondag. "Dat is duidelijk de hoofdmoot van deze week. Een goede wedstrijd spelen tegen Mexico is belangrijk, het is bovendien een gelegenheid om andere jongens te laten wennen. Het zijn wel twee totaal verschillende ploegen. Mexico wil graag voetballen, Letland speelt vanuit de defensieve stellingen."

Hiddink verwacht niet dat Mexico het treffen in de ArenA benadert als een mogelijkheid om wraak te nemen. De bondscoach denkt niet dat Robben, die op het WK makkelijk naar de grond ging tegen de Mexicanen, het moet ontgelden. "Ik zal er wel op letten, maar ik denk het niet. Ik heb ook interviews gelezen en dingen gehoord. Ze zeggen een mooie wedstrijd te willen spelen, zonder dat daar revanchegevoelens bij komen kijken."

De geplaagde trainer houdt wel rekening met een gretige opponent. "Mexico zal hierheen komen om te laten zien dat ze vinden dat ze onterecht door ons uitgeschakeld zijn op het WK. Mexico komt hier in ieder geval niet om super vriendschappelijk te spelen. Dat komt sowieso weinig voor in het hedendaagse voetbal. Ik verwacht dat ze een zeer goede instelling zullen hebben en dat ze dus willen laten zien dat ze er in hun ogen onterecht uit gedonderd zijn in Brazilië."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen