Hiddink beseft dat Oranje na decepties andere status heeft

11 november 2014, 13:53

Het is al een tijdje duidelijk dat er veel werk aan de winkel is voor het Nederlands elftal. Na drie nederlagen in vier interlands onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink zijn de zorgen in onze voetbalnatie met rasse schreden toegenomen. In de oefeninterland tegen Mexico (woensdag) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (zondag) moet het tij door Oranje worden gekeerd.

Na nederlagen tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1) en een magere overwinning op Kazachstan (3-1), ging Oranje roemloos met 2-0 ten onder op IJsland. "Deze wedstrijd heb ik ondertussen lang en breed gezien. We hebben het duel grotendeels bekeken met de groep. We keken niet naar de goede dingen, maar naar de slechte dingen, die beter moeten. Daar hebben we uitgebreid bij stilgestaan. We nemen ze mee naar de wedstrijden tegen Mexico en Letland", legde Hiddink uit op de persconferentie.

De bondscoach beseft dat Oranje tegenwoordig een andere status heeft. Na het zo succesvol verlopen WK werd Nederland gezien als een uitermate sterk collectief, maar sindsdien zakte het team als een kaartenhuis in elkaar. "Het zal zo zijn dat we nu een andere status hebben, ja", verzucht Hiddink, die beseft dat Letland wil profiteren van de penibele situatie bij Oranje. "Die zijn natuurlijk aan het analyseren en proberen onze zwakheden te ontdekken. Zeker na de laatste wedstrijd. Deze zal hen hoop en vertrouwen geven, maar het is aan ons om dat snel te doorbreken", aldus Hiddink.

De geplaagde trainer gaf in aanloop naar de interlandonderbreking aan dat hij zijn lot verbonden heeft aan het resultaat van de wedstrijd tegen Letland. Verliest Oranje van de Letten, dan zal hij niet meer de bondscoach van het Nederlands elftal zijn. "Ik denk dat het belangrijk is om het nu alleen over voetbal te hebben, niet over bijzaken. De uitspraak telt uiteraard nog wel, maar we hoeven er geen accent meer op te leggen", besluit Hiddink.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen