Lodewijk de Kruijf weg als bondscoach Bangladesh

11 november 2014, 20:53

Bangladesh speelt een heel bescheiden rol in het mondiale voetbal, maar het land waar cricket volkssport nummer één is, had in de persoon van Lodewijk de Kruijf wel een Nederlandse bondscoach. Daar is onlangs echter verandering in gekomen. De 45-jarige oud-speler van FC Oss is samen met zijn assistent René Koster vertrokken.

"De voornaamste reden daarvoor is dat afspraken niet werden nagekomen", vertelt De Kruijf tegen De Telegraaf. "De voetbalbond van Bangladesh liep steeds achter met het betalen van onze salarissen, voor de kosten van vliegtickets moesten we vaak zelf opdraaien en ook aan contractuele afspraken kon niet worden voldaan. Dat gaf irritaties en dan is het beter om uit elkaar te gaan."

De Kruijf en Koster begonnen in januari 2013 aan hun avontuur in Bangladesh. "Het idee was om de spelers volgens de 'Hollandse school' op te leiden. De spelers en de media waren daar enthousiast over en wij zagen veel potentie in dit land. Dat gold ook voor de nationale voetbalbond, maar zij zijn er niet in geslaagd om aan onze wensen te voldoen en een werkbare situatie te creëren. De kwaliteit van leven en werken was daardoor onvoldoende."

Bangladesh bezet de 176ste plaats op de FIFA-wereldranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen