'Back' Karsdorp: "Moet me op die plek doorontwikkelen"

12 november 2014, 08:37

Rick Karsdorp maakte in de jeugd van Feyenoord furore als aanvallende middenvelder, maar is bij het eerste elftal van de Rotterdamse club voorlopig rechtsback. Trainer Fred Rutten wil van het talent een aanvallende ingestelde vleugelverdediger maken. Dat gaat steeds wat beter, zegt Karsdorp in De Telegraaf.

Tegen Vitesse (0-0) stond Karsdorp voor het eerst in de basis als rechtsback en dat ging prima. "Op de training gaat het ook goed, vraag maar aan Jean-Paul Boëtius, die dan meestal mijn directe tegenstander is. We zijn allebei redelijk snel. Ik hou wel echt van de duels, maar het liefst zoek ik aanvallend mijn mannetje op. Nu moet het ook verdedigend en moet ik me op die plek doorontwikkelen", zegt de 19-jarige Rotterdammer.

Karsdorp heeft er geen moeite mee dat hij zich voorlopig niet op zijn favoriete positie op het middenveld kan richten. "Ik weet dat het bij Feyenoord moeilijk wordt op het middenveld en dat ik op de backpositie meer minuten kan maken. Dat is het belangrijkste als je jong bent. En als het daar goed gaat, wie weet hoe het loopt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen