Nürnberg negeert wens fans en haalt Verbeek niet terug

12 november 2014, 12:05

Een tweede dienstverband van Gertjan Verbeek bij 1.FC Nürnberg zit er voorlopig niet in. De Duitse ploeg heeft besloten om een Zwitser, René Weiler, aan te stellen als nieuwe trainer. Hij moet de gedegradeerde club dit seizoen weer terug naar de bovenste regionen van de Tweede Bundesliga zien te brengen.

1.FC Nürnberg maakt een slecht seizoen door, het staat veertiende in de Tweede Liga. Om die reden besloot de club om deze week afscheid te nemen van trainer Valerien Ismaël. Door middel van een grote advertentie in een regionale krant lieten fans van Nürnberg vervolgens weten dat ze Verbeek terug wilden, maar de clubleiding geeft geen gehoor aan deze wens. Weiler wordt later vandaag (woensdag) officieel gepresenteerd.

In De Telegraaf gaf Verbeek, in een reactie op de actie van de Nürnberg-fans, al weten dat hij niet stond te trappelen om terug te keren bij de Duitse club. "Misschien is het beter om een keer naar de leiding te kijken en naar hun visie. Hun sportdirecteur (Martin Bader, red.) heeft me destijds ook besodemieterd. Misschien was het onder druk van de raad van toezicht, maar het is vreemd dat die man er nog steeds zit", stelde hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen