IJsland ziet oefenduel met België als 'generale repetitie'

12 november 2014, 13:03

Een maand na de zege op Oranje in de EK-kwalificatie treft IJsland opnieuw één van de Lage Landen. De ploeg speelt woensdag een oefenduel tegen België, een wedstrijd die volgens Kolbeinn Sigthórsson vooral gezien moet worden als opwarmertje. Zondag wacht namelijk het belangrijke EK-kwalificatieduel met Tsjechië.

"De partij tegen België komt voor ons op het goede moment", zegt Ajacied Sigthórsson bij Sporza. "We zijn sterk begonnen aan de campagne, maar moeten scherp blijven. We hebben nog niets. België moet de juiste generale repetitie zijn voor ons belangrijke duel met Tsjechië." Bondscoach Lars Lagerbäck sluit zich daarbij aan. "We willen tegen België vooral een goede wedstrijd spelen. Dat is voor ons het belangrijkste en daar zal het resultaat ondergeschikt aan zijn. In de voorbije drie EK-kwalificatieduels speelden we telkens met dezelfde ploeg. We gaan deze partij aangrijpen om een beetje te experimenteren met nieuwe namen", kondigt hij aan.

IJsland speelt zondag om 20.45 uur in Praag tegen Tsjechië. Beide landen pakten negen punten in de eerste drie kwalificatiewedstrijden en wonnen onder meer van Oranje, dat zondag thuis tegen Letland speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen