Russische bond kan salaris Capello niet betalen

12 november 2014, 13:44

Een breuk tussen de voetbalbond van Rusland en bondscoach Fabio Capello dreigt. De Russische bond kan niet aan zijn financiële verplichtingen voldoen en de Italiaan ontvangt om die reden geen salaris, zo geeft een bestuurslid van de bond aan in gesprek met het Russische persbureau Interfax.

"Ik kan zeggen dat de Russische voetbalbond helaas simpelweg niet genoeg geld heeft om Capello te betalen", zegt het bestuurslid, Sergei Stepashin. "Dat is niet iets om trots op te zijn natuurlijk, we kunnen hem niet geven waar hij recht op heeft. Bij het tekenen van het contract hadden we beter moeten bedenken op welke manier we zijn salaris mogelijk konden maken. Nu moeten we op zoek naar inkomstenbronnen hiervoor."

Naar verluidt krijgt de 68-jarige Capello al een maand of vijf niet betaald en volgens de Italiaan is wat hem betreft de grens 'bijna bereikt'. "Ik hoop dat er zo snel mogelijk een oplossing gevonden wordt", bromt hij.

Op papier is Capello de best verdienende bondscoach ter wereld, met een jaarsalaris van negen miljoen euro. Zijn contract bij de Russische bond loopt tot en met het WK 2018, dat gehouden wordt in Rusland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen