Marokko mag zich wél ontfermen over WK voor clubs

12 november 2014, 18:05

Een dag nadat bekend werd dat Marokko niet meer de organisator van de Afrika Cup mag zijn en bovendien uitgesloten werd van deelname aan dit toernooi, heeft de wereldvoetbalbond FIFA bekendgemaakt dat het WK voor clubs volgende maand wél gewoon in het Noord-Afrikaanse land afgewerkt zal worden.

Uit angst voor verspreiding van het ebolavirus verzocht Marokko de Afrikaanse bond CAF om de Afrika Cup te verplaatsen, maar in plaats hiervan zagen de Marokkanen dat hen de organisatie van het continentale toernooi ontnomen werd en dat hun nationale ploeg niet meer mocht deelnemen aan het toernooi. Dat de organisatie van het WK voor clubteams wel doorgaat, is misschien een pleister op de wonden voor het land.

Champions League-winnaar Real Madrid vertegenwoordigt Europa het WK voor clubs. Daarnaast doen ES Sétif (Algerije), Moghreb Tétouan (Marokko), Cruz Azul (Mexico), San Lorenzo (Argentinië), Western Sydney Wanderers FC (Australië) en Auckland City FC (Nieuw-Zeeland) mee aan het toernooi, dat op 10 december van start gaat. Tien dagen later wordt de finale in Marrakech gespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen