Hiddink voor Mexico-test: "Spanning, maar geen angst"

12 november 2014, 20:20

Voor de geplaagde bondscoach Guus Hiddink is het een cruciale week. Vanavond (20.30 uur) speelt het Nederlands elftal een opwarmertje tegen Mexico, waarin het wil laten zien wat het waard is. Komende zondag breekt het moment van de waarheid aan voor Hiddink en co: de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Verliest Oranje, dan stapt de bondscoach op.

"Ik voel me één met de ploeg, we winnen en verliezen samen", sprak Hiddink voor het duel met Mexico tegen SBS6. De wedstrijdspanning was niet anders dan normaal, zei hij. "Ik zie geen verschil", aldus de Varssevelder, die geen angst zegt te voelen. "In de wereld van de sport heb je spanning, maar geen angst."

Hiddink weet dat er veel kritiek is op Oranje, na drie nederlagen in vier interlands. "Je moet onderscheid maken tussen de kleine en grote buitenwereld. Aan de kleine heb ik veel plezier, van de grote moeten we ons proberen van af te scheiden. Er zijn zoveel meningen", beseft Hiddink.

Hoewel aanvoerder Robin van Persie tegen Mexico ontbreekt, gaf Hiddink op de persconferentie aan dat hij eventueel ook met Van Persie én Klaas-Jan Huntelaar wil spelen. Hij nuanceerde deze opmerking voor het duel in de ArenA. Hij hintte dat het tweetal niet echt gezamenlijk in de basis kan starten. "Dat zou tijdens de wedstrijd kunnen. Dat is een optie. Dat heb ik overigens al gezegd voor de eerste wedstrijd gespeeld werd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen