Robben baalt: "Het is duidelijk dat we kwetsbaar zijn"

12 november 2014, 22:44

Het Nederlands elftal wilde de oefeninterland tegen Mexico aangrijpen om het goede gevoel weer enigszins terug te krijgen. Dit lukte totaal niet, omdat er in de Amsterdam ArenA met 2-3 verloren werd van de Mexicanen, die daarmee revanche namen op de verloren achtste finale op het WK in Brazilië. Arjen Robben, aanvoerder in het verloren duel, was na afloop zeer gefrustreerd.

"Er gaat te veel fout. We maken echt veel domme fouten", zo luidt de pijnlijke conclusie van Arjen Robben, die hij voor de camera's van SBS6 trok. "Dit mag echt niet gebeuren op dit niveau. We maken het onszelf onnodig moeilijk en brengen elkaar in de problemen. In de internationale top maakt men het dan gewoon af", weet Robben, die vindt dat de internationals elkaar moeten aanspreken op fouten. "Dat moet, als je door wil en beter wil worden. Dat kan hard zijn, maar is wel nodig. Maar we moeten met zijn alleen achter elkaar blijven staan."

Robben ergerde zich aan het matige verdedigingswerk van Oranje. "Het is misschien hard, maar dat is wel de realiteit. We gaan nooit met de vinger naar elkaar wijzen, maar we geven het defensief gezien te makkelijk weg. Dat is zo jammer, echt doodzonde. We missen zekerheid en stabiliteit, dan geef je goals weg. Dat we kwetsbaar zijn, dat is duidelijk. Dat is moeilijk. Maar we moeten voorin ook gewoon de bal erin schieten. We hebben de kansen gehad", stelt de vleugelaanvaller van Bayern München.

Robben zou aanvankelijk niet de hele wedstrijd spelen. "Ik heb zelf aangegeven dat ik door wilde spelen. Ik ben een liefhebber, ik wilde voetballen. Ik heb tien dagen niet gespeeld en had even niet getraind vanwege griep. En ik ben topfit, dat laat ik al heel lang zien. Waarom zou ik er dan uitgaan?", aldus de aanvoerder, die hoopt dat Oranje zich zondag kan herpakken, in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. "Het gaat om aanstaande zondag, dan moeten we drie punten pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen