Hiddink vindt defensie de achilleshiel van Oranje

12 november 2014, 23:37

Guus Hiddink heeft momenteel een dagtaak aan puinruimen bij Oranje. De bondscoach van het Nederlands elftal liep in de vijfde interland sinds zijn terugkeer, de thuiswedstrijd tegen Mexico (2-3 verlies), alweer tegen de vierde nederlaag aan. Het is een nieuwe teleurstelling voor onze nationale ploeg, die aan het dolen en aan het zwalken is.

De bondscoach stond al flink onder druk en het zal na de nederlaag tegen de Mexicanen alleen maar erger worden. Vooral in defensief opzicht viel Oranje flink door de mand. "Met horten en stoten ging het moeilijk. We hebben veel kansen gecreëerd, maar dat neemt niet weg dat we verdedigend onder de maat waren", concludeerde Hiddink tegenover SBS6.

Hiddink gaf op de linksbackpositie de voorkeur aan Jetro Willems. Hij ging flink in de fout, een verkeerde breedtepass leverde een tegendoelpunt op. "Hij zat fout, maar speelde verder een goede partij. Deze fouten mag je op internationaal niveau niet maken. Wat je allemaal goed doet valt door zo'n fout in het niet. Hij moet heel snel leren dat dit niet kan op dit niveau", sprak Hiddink over de PSV'er.

Ron Vlaar, vaak een rots in de branding in de achterhoede van Oranje, viel in de eerste helft al uit met een blessure. "Ik denk dat het niet goed is met hem. Het gaat wel om een andere plek in zijn kuit dan de vorige keer het geval was, dat was volledig genezen. Nu valt er weer een centrale verdediger weg en we hebben al geen overschot aan superieure centrale verdedigers", bromt Hiddink. "Ik vond wel dat De Vrij goed inviel, maar we hebben moeite, dat is duidelijk."

Hiddink benadrukt dat het lastig is om een resultaat te behalen, als je zo veel tegendoelpunten moet slikken. "De drie tegengoals zijn cruciaal, maar ik denk wel dat we heel veel kracht hebben getoond in de aanval", haalt de geplaagde bondscoach een positief punt uit het verlies tegen Mexico. Hij beseft dat het zondag beter moet tegen Letland. Hij lijkt dan weer te kunnen beschikken over Robin van Persie. "Ik denk dat hij dan weer kan spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen