Blind: "Het zit tegen? Dat vind ik te makkelijk gezegd"

12 november 2014, 23:37

Oranje strompelt sinds het WK van nederlaag naar nederlaag, tegen Mexico (2-3) leed de ploeg al de vierde verliespartij in de laatste vijf wedstrijden. In de Amsterdam ArenA speelde Oranje bij vlagen best goed, maar kreeg het telkens op mentaal lastige momenten een doelpunt tegen.

Opvallend was vooral de ineenstorting van Oranje na de 1-2 van Mexico, een kwartier na rust. Halverwege de eerste helft raakte het Nederlands elftal op dreef en speelde het de tegenstander lange tijd zoek, met een verdiende gelijkmaker als resultaat. Maar toen de Mexicanen vlak daarna voor de tweede keer scoorden, verdween dat goede spel als sneeuw voor de zon.

Het leek alsof de goal als een mokerslag aankwam bij de spelers op het veld, maar volgens Daley Blind was dat niet zo. "Nee, op het veld zijn we echt niet bezig met de afgelopen wedstrijd of met alles wat jullie schrijven", zei hij venijnig in gesprek met FCUpdate.nl. "Na iedere wedstrijd volgt een nabespreking, daarna laat je dat duel achter je. Het is niet zo dat de vorige resultaten dan in je hoofd blijven spelen."

Zeker is wel dat Oranje, zoals dat zo mooi heet, in de hoek zit waar de klappen vallen. Het zit niet mee in de afronding en de ploeg heeft de pech dat tegenstanders sinds het WK van iedere halve kans een doelpunt maken. "Maar ik vind het te makkelijk om te zeggen dat het tegen zit", countert Blind. "Daar kunnen we niets mee. Je moet altijd naar jezelf kijken, iedere wedstrijd."

"In het laatste deel van de eerste helft kregen we wel acht kansen, maar die gingen er niet in", analyseert Blind de wedstrijd. "Aan de andere kant gaat zo'n lullig balletje er dan wel in, dat maakt het niet makkelijk voor ons. Zeker tegen een lastige ploeg als Mexico, dat heel compact speelt. Hoe het kwam dat we weer een vroeg doelpunt tegen kregen? Tsja. Als ik dat wist, was het niet gebeurd. Dat zijn allemaal situaties die we rustig terug moeten kijken, in aanloop naar zondag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen