Krul krijgt zijn kans bij Oranje: "Daar hoop je altijd op"

12 november 2014, 23:46

Het doel van Oranje werd in de oefenwedstrijd tegen Mexico niet verdedigd door Jasper Cillessen, zoals de afgelopen maanden telkens het geval was, maar door Tim Krul. De keeper van Newcastle United verdiende een kans, vond bondscoach Guus Hiddink.

De 26-jarige Krul was vanzelfsprekend blij met de mogelijkheid om weer eens te spelen. "Of ik verrast was dat ik mocht spelen? Een beetje ja, maar je hoopt altijd op je kans. En ik ben goed bezig bij mijn club, we zitten in een heel goede fase en boeken de laatste tijd fantastische resultaten. Dan is het extra lekker dat je het ook mag laten zien in het Nederlands elftal. Als je goed speelt bij je club, hoop je gezien te worden door de bondscoach. Deze basisplaats was een soort bevestiging daarvan en van mijn eigen prestaties."

Zijn eerste wedstrijd als basisspeler in de nationale ploeg sinds februari 2013 verliep niet zoals gehoopt, Oranje verloor in de ArenA met 3-2. "Ik ben teleurgesteld. Je hoopt natuurlijk de nul te houden, dat is niet gelukt. Ik heb er drie tegen gekregen. Of ik daar iets aan kon doen? Aan de eerste niet denk ik, dat was een perfect schot. De tweede tegengoal was ongelukkig. Het was een hard schot, maar die moet ik beter verwerken. Ik ben altijd super kritisch naar mezelf. Maar ik moet alles even laten bezinken, we gaan alles morgen rustig evalueren."

Of hij zondag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland opnieuw onder de lat mag staan, weet de keeper nog niet. "Daar heb ik nog niets over gehoord van de bondscoach. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen