El Ahmadi: "Eerst gastland, nu mogen we niet eens meedoen"

13 november 2014, 08:05

Bij Feyenoord zal men niet rouwig zijn om het besluit van de Afrikaanse voetbalbond om Marokko uit te sluiten van deelname aan de Afrika Cup 2015. Het land zou aanvankelijk het toernooi organiseren, maar besloot zich als gastland terug te trekken vanwege de ebola-crisis in het continent. Als gevolg daarvan besloot de Afrikaanse bond dat het land helemaal niet meer mee mag doen aan de Afrikaanse titelstrijd.

Een rare situatie, vindt Karim el Ahmadi. "Eerst waren we gastland, nu mogen we niet eens meedoen", zegt hij in het AD. "We oefenen vanavond tegen Benin, maar het gevoel van aftellen naar het toernooi is helemaal verdwenen. Aan de andere kant is er natuurlijk ook begrip. Wij snappen allemaal waarom Marokko het toernooi nu niet wilde organiseren. En ook Sierra Leone heeft zich al teruggetrokken, ook dat begrijpen wij."

Het zou voor El Ahmadi zijn derde Afrika Cup worden. Die toernooien zijn altijd bijzonder om mee te maken, vindt hij. "De sfeer is prachtig. Niet te vergelijken met spelen in Europa. En deze keer was het ook nog in eigen land geweest. Er is veel geïnvesteerd in de accommodaties, het is vervelend dat dat voor niets is geweest."

Geluk bij een ongeluk is dat El Ahmadi nu in januari en begin februari, wanneer de Afrika Cup gehouden wordt, gewoon beschikbaar is voor zijn club Feyenoord. Dat komt de Rotterdammers goed uit, want de club speelt die periode tegen onder meer FC Twente en Ajax. "Dat zijn prachtige wedstrijden en het is fijn dat ik nu wel beschikbaar ben", probeert El Ahmadi de zonnige kant in te zien. "We draaien steeds beter. Ik heb al eerder gezegd dat deze trainer (Fred Rutten, red.) de spelers beter maakt, hij zou eigenlijk een paar jaar de tijd moeten krijgen bij deze club. Ik ben benieuwd waar wij straks in de tweede helft van het seizoen staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen