Rusland en Qatar mogen WK's 2018 en 2022 behouden

13 november 2014, 10:18   Bijgewerkt: 13 november 2014, 10:38

De wereldkampioenschappen voetbal van 2018 en 2022 worden 'gewoon' gehouden in respectievelijk Rusland en Qatar. Een onderzoek van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft uitgewezen dat beide landen weinig verkeerd gegaan hebben in hun pogingen om het toernooi binnen te halen. Engeland, dat tevergeefs een gooi deed naar de organisatie van het WK 2018, daarentegen wel.

Een 'onafhankelijke' commissie, samengesteld door de FIFA, deed de afgelopen maanden onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. Gesteld werd dat Rusland en Qatar stemmen 'gekocht' zouden hebben om de toernooien binnen te halen, maar het onderzoek pleit beide landen vrij. Er is geen bewijs gevonden dat één van beide landen het WK op onreglementaire wijze zou hebben gekregen. Wel worden vraagtekens gezet achter bepaalde acties van de twee landen, maar hetzelfde geldt voor vrijwel alle andere kandidaten. Alleen Nederland en België, kandidaat voor WK 2018, komen ongeschonden uit het rapport.

Opvallend genoeg krijgt, in tegenstelling tot Rusland en Qatar, uitgerekend Engeland er flink van langs in het rapport over de toewijzing van de twee WK's. Het land was één van de kandidaten voor het WK 2018 en zou, zo staat in het onderzoek, pogingen hebben ondernomen om de stem van de omstreden en inmiddels afgetreden Jack Warner binnen te krijgen. Het zou een gala-diner hebben gesponsord en een jeugdploeg uit Trinidad & Tobago, het thuisland van Warner, een gratis trainingskamp in Engeland hebben aangeboden. Bovendien zou de Engelse bond een vriend van Warner hebben geholpen in zijn zoektocht naar een nieuwe baan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen