FIFA-rapport: Nederland en België deden niets verkeerd

13 november 2014, 10:33

In de gezamenlijke poging van Nederland en België om het wereldkampioenschap van 2018 binnen te halen, hebben beide landen niets verkeerd gedaan. Dat staat te lezen in het rapport over de toewijzing van onder meer dat toernooi, dat de wereldvoetbalbond donderdag gepubliceerd heeft.

Een onderzoeksteam van de FIFA bekeek de afgelopen maanden wat er allemaal goed en verkeerd gegaan is in de toewijzingsprocedure voor de WK's van 2018 en 2022. Nederland was, samen met België, één van de kandidaten voor het WK 2018. Ook het 'HollandBelgium bid', zoals het plan heette, is door de FIFA onder de loep genomen. De conclusie is positief: "Nederland en België hebben volledig meegewerkt aan het onderzoek en ons inzicht gegeven in alle relevante feiten en omstandigheden. Betrokkenen zijn beschikbaar geweest voor gesprekken en vervolgontmoetingen. We hebben geen problemen gevonden bij het HollandBelgium bid."

Onder meer Engeland zou er wel dubieuze praktijken op hebben nagehouden om het WK binnen te halen. Ook Australië, een kandidaat voor het WK 2022, komt niet zonder kleerscheuren uit het onderzoek.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen