Groningen noteert nettoverlies van half miljoen euro

13 november 2014, 13:29

FC Groningen heeft over het seizoen 2013/2014 een nettoverlies van 0,55 miljoen euro genoteerd. Dat heeft de club donderdag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Over het vorige boekjaar is een negatief operationeel bedrijfsresultaat van 1,3 miljoen euro gerealiseerd, ten opzichte van het in juli 2013 gecommuniceerde begrote operationele verlies.

De Groningse club wijst de 'aanhoudende economische crisis en de effecten van het behalen van Europees voetbal' aan als oorzaken voor de overschrijding van de begroting. De inkomsten voor het spelen van Europees worden in de volgende jaargang verantwoord. Ten opzichte van het seizoen 2013/2014 is een lichte verbetering van 0,3 miljoen euro opgetreden. Voor volgend jaar wordt een winst verwacht, aangezien er de nodige transferinkomsten zijn opgeschoven naar het financiële jaarverslag over het volgende seizoen.

"Hoewel er een verbetering van het bedrijfsresultaat zichtbaar is, blijft het een feit dat FC Groningen afhankelijk blijft van transferresultaten om de negatieve bedrijfsresultaten te dekken", legt algemeen directeur Hans Nijland uit. "Een ontwikkeling die ons zorgen baart en aanleiding is om structurele maatregelen door te voeren. Hierbij denken wij aan de herstructurering van onze vermogenspositie, het 'normaliseren' van de huisvestingslasten, het versterken van de jeugdopleiding in combinatie met de vernieuwing van de huisvesting op Sportpark Corpus den Hoorn en het verhogen van de netto-omzet door het binden van grote commerciële partijen."

Deze maatregelen worden getroffen om ervoor te zorgen dat de financiële toekomst van Groningen er rooskleurig uit zal komen te zien. "Alleen op deze wijze kunnen wij structureel blijven concurreren om de plaatsen, die recht geven op deelname aan Europees voetbal. Een sportieve ambitie, die wij blijven nastreven. Door het positieve eigen vermogen en een voldoende liquiditeitspositie is de financiële basis onder FC Groningen echter nog altijd voldoende te noemen."

Groningen is door de KNVB wederom ingedeeld in categorie 2, een categorie voor clubs die financieel gezond zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen