Onbegrip bij FA over kritiek van FIFA op handelswijze

13 november 2014, 14:46

Tot verrassing van velen bracht de FIFA donderdagochtend naar buiten dat Rusland en Qatar vrijgepleit worden van enige vorm van corruptie in hun bid voor de WK's van respectievelijk 2018 en 2022. In tegenstelling tot de omstreden landen werd Engeland door de mondiale voetbalbond wél beticht van een discutabele handelswijze. Daar snapt de Engelse voetbalbond FA helemaal niets van.

"We hebben meegekregen dat de ethische commissie van de FIFA naar buiten is getreden met een 42 pagina's tellend rapport over de toewijzing van de WK's in 2018 en 2022. We accepteren de kritiek op de integriteit van Engeland niet. We zijn transparant geweest en in het rapport en bovendien geeft het rapport aan dat er bij ons sprake was van een 'volledige en waardevolle samenwerking'."

Engeland heeft volgens de rapportsamenvatting van de FIFA pogingen ondernomen om de stem van de omstreden en inmiddels afgetreden Jack Warner binnen te krijgen. De Engelsen zouden onder meer een gala-diner hebben gesponsord en een jeugdploeg uit Trinidad & Tobago - het thuisland van Warner - een gratis trainingskamp in Engeland hebben aangeboden.

"Ik denk dat verder niemand de FA beticht van ongepast gedrag", stelt bondsvoorzitter Greg Dyke. "Dit is wel verrassend. Degenen die het meest met de FIFA meewerkten en de meeste informatie gaven krijgen de meeste kritiek. Degenen die niet hebben meegewerkt zijn niet bekritiseerd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen