België ontmoet Wales: "We gaan Bale collectief opvangen"

17 november 2014, 15:11

Komende zondag kruist België in de EK-kwalificatiereeks de degens met Wales, dat verrassend aan de leiding gaat in Groep B. De Rode Duivels zijn op papier de betere ploeg, maar vreest in het Koning Boudewijnstadion voor blikvangers Gareth Bale (Real Madrid) en Aaron Ramsey (Arsenal).

"Ik geef mijn opstelling nog niet vrij, maar ik weet wel al wat ik wil doen", sprak België-bondscoach Marc Wilmots in aanloop naar het duel met Wales volgens Het Nieuwsblad. Hij wil de tegenstander ontmantelen door Bale uit te schakelen. "Hem gaan we collectief opvangen. We hebben al tegen onder meer Robben en Messi gespeeld en toen hebben we als ploeg bewezen dat we de ruimtes klein kunnen houden. Iedereen praat over Bale, maar ik zie nog goeie spelers bij Wales, zoals Ramsey. Ze hebben kwaliteiten, maar we spelen zeker om te winnen."

België won woensdag met 3-1 van IJsland, maar Wilmots was niet echt tevreden over het middenveld. "Ik probeerde met twee 'zessen' in zone te spelen, dat experiment is echter niet geslaagd. Ik wil een ploeg opstellen die weinig kansen weggeeft en die zelf kan scoren. Het systeem blijft echter hetzelfde", besluit de bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen