Moyes: "Sociedad grootste uitdaging van carrière"

13 november 2014, 23:31

David Moyes werd donderdag gepresenteerd als trainer van Real Sociedad. De Engelsman noemt zijn nieuwe baan in Spanje 'de grootste uitdaging van mijn carrière'.

Moyes wil een voorbeeld zijn voor zijn landgenoten. "Het is een kans om te laten zien dat Britse managers in het buitenland kunnen werken, iets waar ik altijd voor heb gepleit. Als ik hier succes heb, maakt dat het misschien makkelijker voor andere coaches om hetzelfde te doen. Hopelijk ben ik de eerste van velen."

De 51-jarige Moyes werd vorig seizoen na tien maanden ontslagen bij Manchester United. Louis van Gaal was deze zomer zijn opvolger. "Ik was zes maanden vrij en ben goed uitgerust. De president van de club is geweldig en ik kijk er naar uit om hem te laten zien wat ik kan."

Moyes had de clubs naar eigen zeggen voor het uitkiezen. "Ik heb diverse aanbiedingen gekregen uit de Premier League en met veel clubs uit andere landen gesproken, maar de enige club die me echt een goed gevoel heeft gegeven is Sociedad. De Primera Division is de beste competitie ter wereld en heeft de Premier League ingehaald vanwege de kwaliteit van de spelers en teams. Om een voldaan gevoel te krijgen als coach moet je in verschillende culturen werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen