Uruguay verliest oefenspektakel na strafschoppen

14 november 2014, 08:08

Vriendschappelijke wedstrijden zijn geregeld niet de meest aantrekkelijke duels, maar Uruguay en Costa Rica hebben in de nacht van donderdag op vrijdag laten zien dat een oefeninterland ook heel leuk kan zijn. Beide landen hielden elkaar in het Uruguayaanse Montevideo op 3-3. De Costa Ricanen zegevierden vervolgens na een strafschoppenreeks.

Na een ruststand van 0-1 liet Luis Suarez na vijftig minuten spelen de gelijkmaker optekenen namens Uruguay. Voormalig FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz schoot de bezoekers weer aan de leiding, maar zag Uruguay door treffers van José Giménez en Edinson Cavani het tij keren. Uiteindelijk sleepte Johan Venegas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een penaltyserie uit het vuur.

De strafschoppenserie werd in het voordeel van Costa Rica beslist. Op het WK moest het land uit Centraal-Amerika nog in een penaltyreeks haar meerdere erkennen tegen Oranje, in de kwartfinale.