Hiddink: meeste spelers opgeroepen, geen debutanten

14 november 2014, 08:27

De prestaties van het Nederlands elftal zijn in negatieve zin opvallend te noemen, maar de bedenkelijke resultaten zijn niet het enige dat opvalt sinds de terugkeer van bondscoach Guus Hiddink. De 68-jarige Varssevelder riep de meeste spelers op en liet bovendien nog geen enkele speler debuteren in Oranje.

Het Nederlands elftal wordt, na vier nederlagen in de afgelopen vijf interlands, beticht van jeugdigheid. Maar als je goed naar de selectie kijkt, dan valt het ervaringsgebrek nog wel mee. De gemiddelde leeftijd is inderdaad niet al te hoog, maar 34 van de 35 door Hiddink geselecteerde spelers kregen al eerder een invitatie voor de nationale ploeg. Nog nooit eerder nodigde een bondscoach zo veel spelers op in zijn eerste vijf interlands.

In de wedstrijden die Oranje onder het bewind van Hiddink speelde kwam er geen enkele debutant in het veld. Opmerkelijk, aangezien Louis van Gaal en Marco van Basten in hun eerste vijf interlands maar liefst acht spelers lieten debuteren. Virgil van Dijk is de enige speler die onder Hiddink voor de eerste keer in zijn carrière werd opgeroepen, maar hij wacht nog op zijn debuut.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen