Ajax groeit in seizoen: "De vaste contouren komen erin"

20 november 2014, 08:51

Ajax komt steeds beter in het ritme, naarmate het seizoen vordert. De motor van de Ajacieden gaat steeds soepeler draaien. De regerend kampioen van Nederland is al acht wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie en wist de afgelopen drie duels in een overwinning om te zetten. Met het excellerende middenveld bestaande uit Lucas Andersen, Davy Klaassen en Thulani Serero lijkt de ploeg van trainer Frank de Boer de smaak te pakken te hebben.

Met de drietand Andersen-Klaassen-Serero speelt Ajax dominant voetbal, met een verzorgd positiespel en veel drang naar voren. "Ik denk dat er sowieso heel veel voetbal in dit middenveld zit", stelt De Boer in gesprek met Ajax TV. "Uiteindelijk vinden wij dat we daar het verschil mee kunnen maken. Je moet dingen creëren. Dat kan met individuele acties, maar ook met positiespel. Deze drie spelers hebben het allemaal in zich om dominant voetbal te spelen", weet De Boer.

Vooral Klaassen maakt een sterke ontwikkeling door. De Boer vindt dat de middenvelder uitgegroeid is tot een leidersfiguur en vindt dat hij ook op fysiek vlak beter is geworden. "In twee jaar is hij verschrikkelijk volwassen geworden, zowel binnen als buiten het veld", aldus de Ajax-keuzeheer, die in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (2-4 winst) van vorige week genoot van het spel van zijn ploeg, in het bijzonder van de fraai uitgespeelde doelpunten.

"Inmiddels weten we hoe dit middenveld kan functioneren", stelt De Boer vast. "Ik vind Jaïro Riedewald het ook heel goed doen, die optie hebben we zeker achter de hand. Daarnaast hebben we Niki Zimling, die kan ook goed functioneren op het middenvelder, maar fysiek nog wel sterker moet worden. Viergever heeft het ook heel goed gedaan", vindt de coach van Ajax, die zijn ploeg beter en beter ziet worden. "De vaste contouren komen er langzaam in. En we hebben genoeg opties, zodat we snel kunnen schakelen als het minder gaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen