Cambuur maakt vlak na jaarwisseling keuze over stadion

14 november 2014, 15:29

SC Cambuur zal vlak na de jaarwisseling uitsluitsel geven over de (ver)nieuwbouw van een stadion. De club uit Leeuwarden doet samen met Bouwgroep Dijkstra Draisma en de Gemeente Leeuwarden onderzoek naar de realiseringsmogelijkheden op de huidige locatie en het WTC-terrein en komt op basis hiervan tot een keuze.

Het huidige Cambuur-stadion voldoet volgens de club niet meer aan de eisen die in het hedendaagse voetbal worden gesteld. Om een 'duurzame en gezonde toekomst voor Cambuur' te realiseren, werd in maart dit jaar een intentieovereenkomst tussen de in het onderzoek betrokken partijen ondertekend.

Er werd een haalbaarheidsanalyse uitgevoerd voor een mogelijke locatie van een voetbaltempel. Er werden vijf locaties onderzocht, waarvan er twee als reëel worden beschouwd: de huidige locatie en het WTC-terrein. Hoewel een nieuw stadion op het nieuwe terrein er dik in zit, wordt er eerst gekeken naar de huidige locatie. De officiële supportersvereniging 'Kern van Cambuur' wil dat graag zien. "Het is een locatie met veel geschiedenis én toekomst. Er is perspectief voor een duurzame en gezonde toekomst van het betaald voetbal in Leeuwarden", stelt Cambuur op de clubwebsite.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen