Dordrecht met Lumu in zee: "Het is een boefje geweest"

14 november 2014, 15:39

FC Dordrecht is in de zoektocht naar offensieve versterking uitgekomen bij Jeroen Lumu. De aanvaller, die zijn contract bij sc Heerenveen enkele weken geleden ontbonden zag worden, tekent maandag een contract dat hem voor twee jaar aan de promovendus verbindt. Dat melden De Schapenkoppen via de officiële kanalen. Eén minpunt: hij is volgend seizoen pas inzetbaar.

Technisch directeur Marco Boogers vindt Lumu een kwaliteitsinjectie voor Dordrecht. Hij beschouwt hem als een ruwe diamant. "Jeroen is een fantastische voetballer die zich te kort heeft gedaan. We weten wat er gebeurd is, het is een boefje geweest maar ook boefjes verdienen een tweede kans. We gaan hem helpen. We gaan hem af en toe kroelen en knuffelen. Hij mag af en toe een foutje maken, dan corrigeren we hem. Hij gaat trainen met het beloften elftal. Vanaf de zomer sluit hij aan bij de selectie."

Voordat de verbintenis van Lumu bij Heerenveen verscheurd werd, had hij zijn contract bij het Bulgaarse Ludogorets ingeleverd. Omwille van het feit dat hij voor beide clubs al in actie kwam, is hij dit seizoen nog niet inzetbaar voor de Dordtenaren. Dat stellen de regels van de FIFA. Erg zuur voor Lumu, aangezien hij slechts twintig minuten voor Heerenveen uitkwam en maar één deel voor Ludogorets speelde. In het verleden kwam de jeugdinternational van Oranje ook uit voor Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen