Van Persie: "Gebaar naar Huntelaar was niet slim"

14 november 2014, 16:51

Op basis van de training op vrijdag hebben zondag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland Robin van Persie én Klaas-Jan Huntelaar een basisplaats bij Oranje. Vorige maand maakten de twee in het duel met Kazachstan nog ruzie op het veld, maar volgens Van Persie is dat uitgesproken.

Huntelaar nam het Van Persie kwalijk dat hij vanuit een lastige hoek zelf op doel schoot, in plaats van breed legde op zijn collega. Van Persie was niet gediend van het gedrag van Huntelaar en reageerde met een 'mond dicht'-gebaar. "Dat was niet slim van me", blikt eerstgenoemde in gesprek met Voetbal International terug op het voorval. "Ik had beter in mijn handen kunnen klappen, of vijf keer mijn duim omhoog steken zoals Dirk Kuyt dat altijd zo goed deed."

Van Persie kijkt er naar uit om tegen Letland samen met Huntelaar in het elftal te spelen. "Dat incident uit de wedstrijd tegen Kazachstan hebben we uitgesproken", gaat de spits van Manchester United verder. "We hebben zelf nog niets gehoord over de opstelling, maar ik heb het in de krant gelezen. De wedstrijdbespreking is morgen pas, maar als we zo gaan spelen kijk ik daar erg naar uit. Op die manier kunnen we heel vroeg druk zetten en zullen we regelmatig met zes man voorin kunnen jagen."

Van Persie ontbrak woensdag in het oefenduel met Mexico (2-3 verlies) vanwege een blessure.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen