Ook Belgische bond wil onderzoeksrapport inzien

14 november 2014, 17:58

In navolging van de KNVB heeft ook de Belgische voetbalbond KBVB het onderzoeksrapport naar de toewijzingen van de WK's van 2018 en 2022 opgevraagd bij de FIFA. Beide landen wilden samen het WK van 2018 organiseren, maar werden afgetroefd door Rusland. Vier jaar daarna vindt de mondiale titelstrijd plaats in Qatar.

Zowel Rusland als Qatar wordt ervan verdacht stemmen gekocht te hebben en daarom stelde de FIFA een onderzoek in. Het volledige rapport blijft binnenskamers, alleen de conclusies werden donderdag openbaar gemaakt. Daarin werden Rusland en Qatar allebei vrijgepleit van corruptie. Michael Garcia, die het onderzoek leidde, liet echter nog dezelfde dag weten dat de conclusies die FIFA-jurist Hans-Joachim Eckert uit het volledige rapport heeft getrokken, niet kloppen. KNVB-directeur Bert van Oostveen wil daarom zelf het complete document inzien, zodat hij 'zelf conclusies kan trekken'. De KBVB volgt Van Oostveen daarin.

"Omdat België en Nederland kandidaat waren om samen het WK 2018 te organiseren, is het logisch dat we ter zake een totale transparantie wensen", zegt KBVB-preses Steven Martens tegen Sporza.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen