Mancini keert na 6,5 jaar terug bij Internazionale

14 november 2014, 18:20   Bijgewerkt: 14 november 2014, 19:43

Internazionale heeft snel gehandeld na het ontslag van Walter Mazzarri eerder op de dag. De gevallen topclub uit Milaan maakt vrijdag via de officiële kanalen de komst van Roberto Mancini bekend. De 49-jarige Italiaan keert daarmee na 6,5 jaar terug in het Stadio Giuseppe Meazza.

In 2010 won Inter onder leiding van José Mourinho nog de Champions League, maar daarna gleed de club snel af. In de zomer van 2013 werd Mazzarri overgenomen van Napoli, waarmee hij succesvol was, om i Nerazzurri er weer bovenop te helpen. Dat lukte hem echter niet. Vorig seizoen kwam Inter niet verder dan de vijfde plek in de Serie A, deze jaargang staat de ploeg zelfs negende. Na elf wedstrijden bedraagt de achterstand op koploper Juventus al twaalf punten.

Inter doet nu een beroep op Mancini. Die leidde de Milanese club tussen juli 2004 en mei 2008 naar onder meer drie landstitels en twee Coppa Italia-eindzeges. Daarna was Mancini werkzaam bij Manchester City en Galatasaray, waarmee hij respectievelijk kampioen van Engeland werd en de Turkse beker won.

"Het was moeilijk om Walter Mazzarri te ontslaan, maar het is ons doel om weer terug te keren aan de Europese top, waar we thuishoren", reageert eigenaar Erick Thohir op de clubwebsite. "Daarom ben ik enorm blij met de terugkeer van Roberto Mancini. Zijn prestaties bij Inter en andere clubs staan buiten kijf. Zijn internationale ervaring en honger naar succes zullen het team, weet ik zeker, naar een hoger niveau tillen."

Mancini wordt zaterdag gepresenteerd bij Inter. Direct daarna leidt hij zijn eerste training.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen