Veltman kritisch: "Moet op dat vlak naar Vlaar toe groeien"

15 november 2014, 10:11

Joël Veltman vormde tegen Mexico het hart van de Oranje-defensie met Ron Vlaar, die in de oefeninterland geblesseerd uitviel. De verdediger van Ajax zag er bij het eerste tegendoelpunt niet goed uit, zo weet hij zelf ook. Veltman hoopt er morgen (zondag) tegen Letland op een nieuwe kans in Oranje.

In gesprek met Helden Online reageert hij op de vraag of Nederland nog wel meedogenloze verdedigers heeft. "Ja, Ron Vlaar. Het zit ook wel in Stefan de Vrij en mij, maar wij moeten op dat vlak naar Ron toe groeien. Ik ben bij Ajax opgeleid met de gedachte om alles goed en netjes op te lossen. Nu moet ik af en toe een beuk uitdelen, daar hameren Danny Blind, Jaap Stam en Frank de Boer ook op. 'In de zestien meter is het vrouw en kinderen eerst', zegt Danny Blind altijd."

Veltman hoopt dat hij tegen de Letten wederom een basisplaats heeft. "Ik sta er straks met vertrouwen. Letland is niet te vergelijken met Mexico, een totaal ander duel. Ik moet laten zien dat ik snel leer. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de trainingen." Tijdens de oefensessies ging Veltman meermaals de strijd aan met Robin van Persie. "Ik had wel een paar leuke duels met hem. Je weet: als hij een keer draait, is het een goal. Maar ik heb niet meer het gevoel: ik kan hem niet aan. Dat had ik in het begin wel. Toen was het moeilijker, enorm wennen. Nu voel ik me heel anders."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen