Advocaat vertrekt bij Servië: "Sportief niet positief meer"

15 november 2014, 16:41   Bijgewerkt: 15 november 2014, 17:08

Dick Advocaat is niet langer de bondscoach van Servië. De oefenmeester heeft zijn vertrek bevestigd tegenover de NOS. Vrijdagavond verloor de ploeg van Advocaat in eigen huis met 1-3 van Denemarken, waardoor kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk een moeilijk verhaal wordt. Dat was juist het doel van Advocaat, die beseft dat de kans klein is dat Servië er over twee jaar bij is en daarom stopt als bondscoach. 

"Ik ben hier gekomen om ons te kwalificeren voor het EK, maar na alles wat er gebeurd is zijn de mogelijkheden klein om ons doel te halen", legt hij uit. "We denken dat het sportief niet erg positief meer is. Ik heb in mijn contract staan dat als ik me niet plaats voor het toernooi, de bond me mag wegsturen. Het leek me dan beter om het nu te doen. Op deze manier kunnen zij hun eigen mensen aanstellen."

Advocaat begon in juli vol vertrouwen, maar moet concluderen dat de uitdaging is uitgelopen op een deceptie. In de poule staat Servië vierde, met één punt uit drie wedstrijden. "Het was een kort maar krachtig avontuur", besluit de 67-jarige Hagenaar. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen