Groep G: Oostenrijk troeft Rusland af, Zweden gelijk

15 november 2014, 20:07   Bijgewerkt: 15 november 2014, 22:54

Oostenrijk heeft een grote stap gezet naar het Europees kampioenschap van 2016 in Frankrijk. De equipe van bondscoach Marcelo Koller won zaterdag in Wenen de topper tegen Rusland in groep G van de voorronde voor de Europese titelstrijd met 1-0.

Rubin Rafael Okotie werd de held van de avond in het Ernst-Happel-Stadion. De speler van 1860 München, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, bezorgde Oostenrijk met een treffer in de 73ste minuut de winst op de Russen. Martin Harnik verrichte het voorbereidende werk.

Oostenrijk gaat met tien punten uit vier wedstrijden stevig aan de leiding in de poule. De voorsprong op Rusland, dat derde staat, bedraagt vijf punten. Zweden bezet met zes punten de tweede plaats na een 1-1 gelijkspel bij Montenegro, dat nu evenals Rusland vijf punten heeft.

Zlatan Ibrahimovic bracht Zweden al binnen negen minuten op voorsprong in Podgorica. De ster van Paris Saint Germain kreeg de bal na een klutssituatie voor de voeten en haalde doeltreffend uit. De treffer van Ibrahimovic, die later uit een vrije trap nog de paal raakte, bleek niet voldoende voor Zweden. Montenegro kwam tien minuten voor tijd langszij door een benutte strafschop van Stevan Jovetic.

Liechtenstein doet ook nog mee in de strijd om de tweede plaats. Na een verrassende 0-1 overwinning bij Moldavië heeft de voetbaldwerg vier punten. Franz Burgmeier tekende in de 74ste minuut voor het beslissende doelpunt in Chisinau. Moldavië is met één punt houder van de rode lantaarn in de poule.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen