Vertonghen: "Tegen Wales moet het ingetogener zijn"

15 november 2014, 21:23

België won woensdag in een oefenwedstrijd met 3-1 van IJsland, desondanks zullen de Rode Duivels morgen (zondag) met een iets gewijzigde spelopvatting aantreden in het EK-kwalificatieduel met Wales. Aanvoerder Jan Vertonghen laat weten dat er 'voorzichtiger' gespeeld zal worden.

"We waren enthousiast tegen IJsland en wilden een mooi resultaat met aanvallend voetbal. Maar misschien net iets te veel. Zondag zal het ingetogener moeten zijn", zegt de oud-Ajacied tegen Sporza. "Vleugelverdedigers zijn op de eerste plaats verdedigers, ook al is het verleidelijk om aan te vallen. We hebben genoeg aanvallende spelers die het verschil kunnen maken."

"Ook tegen Wales willen we domineren en het spel maken, maar we houden wel rekening met de tegenstander. Wales is een compleet team, Bale is zeker niet de enige goede speler", weet Vertonghen. "Wales zal heel gemotiveerd zijn. Het heeft een getalenteerde lichting en wil nu eindelijk eens naar een eindronde. Zij staan al bovenaan in de poule en zullen tevreden zijn met een punt. De druk ligt bij ons. We bekijken de wedstrijd heel serieus. We willen het publiek veel bieden, maar de drie punten tellen."

België heeft drie punten minder dan Wales, dat wel een wedstrijd meer speelde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen