"Wellicht overwegen om UEFA af te splitsen van FIFA"

16 november 2014, 00:28

Als de FIFA het onderzoeksrapport inzake de toewijzingen van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) niet alsnog beschikbaar stelt, dan moet de UEFA zich gaan afvragen of het zich niet beter kan afsplitsen van de mondiale voetbalfederatie. Dat is althans de opvatting van Reinhard Rauball, de voorzitter van de Duitse Bundesliga.

"Er moeten twee dingen gebeuren", begint Rauball zijn betoog tegenover het Duitse Kicker. "Niet alleen moeten de conclusies van de ethische commissie openbaar worden gemaakt, maar ook de exacte beschuldiging van meneer Garcia (de onderzoeksleider, red.) moet worden gepubliceerd. Daarmee wordt duidelijk wat de aanklacht is en hoe deze is beoordeeld. Daarnaast zal blijken wat helemaal niet is beoordeeld en of het correct was om deze dingen niet mee te nemen."

Als de FIFA geen gehoor geeft aan de oproep van Rauball, dan houdt laatstgenoemde rekening met zware gevolgen. "Een optie die we zeker serieus in overweging moeten nemen, is dat de UEFA uit de FIFA stapt", waarschuwt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen