Dolend Nederlands elftal is de weg kwijt: "Dit is uniek"

16 november 2014, 10:40

Als je zegt dat het momenteel crisis is bij Oranje, dan overdrijf je niet. Na vier nederlagen in vijf interlands kondigde bondscoach Guus Hiddink aan te zullen opstappen als het Nederlands elftal vandaag (zondag) niet wint van Letland. Arjen Robben kan zich niet herinneren dat onze nationale ploeg zo'n slechte periode doormaakte als momenteel het geval is. "Dit is uniek."

"Sinds ik erbij ben zijn we de kwalificatiereeks altijd fluitend doorgekomen", laat Robben optekenen in De Telegraaf. "Het dichtst in de buurt komt nog het EK 2012, dat voor mij nog altijd de grootste teleurstelling in mijn interlandcarrière is", zegt de dribbelaar.

Het contrast tussen het wekelijkse excellerende Bayern München en Oranje is groot, geeft Robben toe. "Het is een hele omschakeling. Zonder daar lullig, vervelend of weet ik wat over te doen. Je komt vanuit een warm bad, waar alles klopt, alles als een machine loopt, terecht in een heel andere situatie. Maar ik vind het alleen maar een uitdaging om daarmee aan de slag te gaan. Het is niet zo dat ik denk: kan ik niet thuisblijven?", benadrukt de vleugelaanvaller.

Robben vindt het lastig om de oorzaken van de bedenkelijke prestaties aan te wijzen. "Ik vind het lastig daar precies de vinger op te leggen. Op dit moment zijn we zoekende. In Brazilië hebben we ergens aan gewerkt en kwamen we met dat 5-3-2 systeem. Het klopte als een bus, de organisatie stond en dat is op dit moment niet het geval. Dan kom je in de problemen."

Het Nederlands elftal krijgt steeds een vroege tegentreffer te verwerken en bovendien lijkt er sprake te zijn van structurele verdedigingsproblemen. "Het is een herhaling. We maken steeds dezelfde fouten. Dat kun je wel vertalen in onmacht. We zullen het toch op moeten pakken met z'n allen, want je kunt het jezelf niet permitteren er straks in Frankrijk niet bij te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen