Chiellini wilde eigenlijk basketballer worden

16 november 2014, 10:54

Toen Giorgio Chiellini nog een klein jongetje was, had hij eigenlijk de droom om basketballer te worden. De verdediger van Juventus en de nationale ploeg van Italië probeerde na de gedwongen keuze voor het voetbal om in de voetsporen te treden van zijn idool Paolo Maldini, jarenlang een rots in de branding bij La Squadra Azzurra.

"Als kind wilde ik altijd basketballen. Dit deed ik vaak op school met mijn vrienden. Ik was echter te klein om door te breken in de sport", zegt Chiellini, die het uiteraard niet erg vindt dat hij uiteindelijk is gaan voetballen. "Gelukkig ben ik in plaats van basketbal gaan voetballen. Kobe Bryant is mijn basketbalheld, maar in het voetbal ben ik opgegroeid met het bekijken van Paolo Maldini, mijn idool."

Chiellini kwam via Livorno en Fiorentina bij Juventus terecht, in 2005. "Livorno is mijn thuis, bij Fiorentina ben ik gegroeid en Turijn is nu al tien jaar mijn stad. Alles bevalt me hier, van de club tot de fans. Ik prijs me zeer gelukkig met mijn carrière, het spelen voor de nationale ploeg is een droom van ieder kind", aldus de 30-jarige verdediger. "Als ik niet goed kon voetballen, dan had ik waarschijnlijk medicijnen gestudeerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen