'Marokko ook in 2017 uitgesloten van Afrika Cup-deelname'

16 november 2014, 12:20

Marokko werd al uitgesloten van deelname aan de Afrika Cup in 2015, vanwege het feit dat het land weigerde om de organisatie van het toernooi op zich te nemen, maar het Noord-Afrikaanse land hangt een nog zwaardere straf boven het hoofd. Issa Hayatou, de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF, heeft zaterdag in de Franse sportkrant L'Equipe aangekondigd dat Marokko volgens de regels ook de Afrika Cup in 2017 moet missen.

Uit vrees voor verspreiding van het ebolavirus verzocht Marokko de Afrika Cup een paar maanden later te mogen organiseren. De CAF was hier echter niet van gediend en pakte het land niet alleen de organisatie, maar ook deelname aan het toernooi af. Het toernooi, dat tussen 17 januari en 8 februari gespeeld zal worden, wordt nu in Equatoriaal-Guinea georganiseerd.

Hayatou liet in de Franse sportkrant ook optekenen dat Marokko een vierjarige schorsing en een enorme geldboete riskeert. Hij refereerde hierbij aan Nigeria, dat in 1996 voor vier jaar geschorst werd voor het boycotten van het continentale toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen