Qatar-getuige trok belastende verklaring uit angst in

16 november 2014, 14:35   Bijgewerkt: 20 november 2014, 10:30

Afgelopen donderdag pleitte de FIFA Qatar vrij van corruptie in haar poging om het WK van 2022 te mogen organiseren. Een paar dagen later komt naar buiten dat een medewerkster van de WK-organisatie van de Golfstaat haar verklaring, die ze aan onderzoeksleider Michael Garcia heeft afgelegd, heeft ingetrokken. Het gaat om Phaedra Almajid, die haar verklaring uit angst voor represailles introk.

In haar getuigenis zou de vrouw bewijzen hebben geleverd voor corruptie bij de toewijzing van het WK aan Qatar. Issa Hayatou, Jacques Anouma en Amos Adamu, alle drie lid van het uitvoerend comité van de FIFA, zouden stuk voor stuk 1,2 miljoen euro hebben gekregen in ruil voor hun stem.

Qatar opteerde wegens een contractbreuk voor een boete van acht ton voor Almajid. Dat zegt de medewerkster van de WK-organisatie in de Daily Telegraph. "Ik was compleet alleen in mijn gevecht tegen de Qatarezen. Ik wilde mijn kinderen beschermen en tekende daarom een contract. Ik ben slechts een onbelangrijk individu, die strijdt tegen het rijkste land en de rijkste sportorganisatie ter wereld."

Almajid komt op korte termijn naar Londen, om tegenover een onderzoekscommissie te getuigen. Dat doet ze samen met Bonita Mersiades, ex-medewerker van de Australische kandidatuur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen