Hiddink is gretig: "Strijdlust om revanche te nemen"

16 november 2014, 17:51

Guus Hiddink is een ervaren trainer, die al veel meemaakte in zijn carrière, maar de druk op zijn persoon is nog niet vaak zo groot geweest als nu. De bondscoach van Oranje verbond zijn lot aan de wedstrijd tegen Letland van vanavond (18.00 uur) in de Amsterdam ArenA en is gretig om eindelijk te presteren. "We hebben vaker onder druk gestaan."

In aanloop naar het belangrijke EK-kwalificatieduel legde Hiddink zijn eigen hoofd in een strop. "Deze moeten we niet aantrekken met het team, maar losser maken", knipoogt Hiddink voor de camera van de NOS. "Tja, we moeten niet verliezen", beseft de bondscoach als geen ander.

Naast deelname aan het EK grijpen is geen optie, benadrukt de 68-jarige Varssevelder. "Uiteraard heeft een aantal jongens, en ik ook, mooie toernooien meegemaakt. Voor jonge spelers is het ook belangrijk om dat mee te maken. Dat geeft extra bagage en het EK mogen we daarom absoluut niet mislopen", aldus Hiddink.

De bondscoach van Oranje opteert voor een voorhoede met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. "Die moeten achter elkaar gaan spelen. Het is belangrijk om via de vleugels veel aanvallende impulsen te geven, ook via onze backs", stelt Hiddink, die er zin in heeft. "We moeten voortborduren op de goede dingen uit de wedstrijd tegen Mexico (2-3 verlies, red.). Uiteraard hebben we de slechte dingen ook geanalyseerd, vooral in defensief opzicht. We voelden ons na Mexico niet verslagen, we hebben de strijdlust om revanche te nemen op de nederlagen in de kwalificaties", besluit de bondscoach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen