Van Persie op 49 goals, Huntelaar passeert Bergkamp

16 november 2014, 20:31

Robin van Persie heeft nog één treffer nodig om de grens van vijftig doelpunten voor het Nederlands elftal te slechten. De aanvaller van Manchester United opende zondag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland al binnen zes minuten de score en tekende daarmee voor zijn 49ste goal in het shirt van Oranje.

Van Persie is met dat aantal overtuigend topscorer allertijden van het Nederlands elftal. Hij loste Patrick Kluivert in oktober 2013 af. Laatstgenoemde staat met veertig doelpunten tweede op de ranglijst, maar de vraag is voor hoe lang nog. Klaas-Jan Huntelaar was twee keer trefzeker tegen de Letten en staat nu op 38 interlandtreffers. De spits van Schalke 04 nam daarmee de derde plaats over van Dennis Bergkamp (37 doelpunten).

Ook Arjen Robben bracht in de ontmoeting met Letland het scorebord twee keer in beweging. De ster van Bayern München heeft nu 28 goals laten aantekenen voor het Nederlands elftal, waarmee hij gedeeld negende staat op de topscorerslijst van de nationale ploeg. Hij kwam op gelijke hoogte met Beb Bakhuys.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen