Hiddink leeft weer: "Maar ben nooit echt dood geweest"

16 november 2014, 20:49

Bondscoach Guus Hiddink schoof zondagavond met een opgelucht gevoel aan bij de NOS. Het Nederlands elftal had zojuist de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, waaraan hij zijn lot had gekoppeld, met 6-0 gewonnen. "Dit is een prima overwinning. Het team heeft gedaan wat we dachten dat ze konden", stelde Hiddink tevreden vast.

"De spelers hebben grotendeels uitgevoerd wat we wilden. Wat niet? Voor rust stokte het door de blessures van Jeffrey Bruma en Daley Blind even. Ik dacht dat we goed begonnen. We lieten de tegenstander weinig balbezit en creëerden daardoor ook veel kansen. Maar door die blessures stokte het even bij ons, maar daarna pakten we het weer op."

Oranje kwam al binnen zes minuten op voorsprong in de Amsterdam ArenA. "Meestal was het andersom", glimlachte Hiddink, doelend op de vijf eerdere wedstrijden van zijn tweede termijn als bondscoach. "Die vroege goal gaf ons perspectief. Maar woensdag tegen Mexico (2-3 verlies, red.) toonden we in verschillende fases al wel het vertrouwen en dat hebben we vandaag voortgezet."

Dat gebeurde met Robin van Persie én Klaas-Jan Huntelaar in de basis. Dat was enigszins opmerkelijk, want zo vaak verschenen de twee topspitsen nog niet samen aan de aftrap van een interland. "Afgelopen zomer, voor het duel met Italië, heb ik al gezegd dat ik er wel over nadenk", ging Hiddink verder. "Het nadeel is echter dat je met het nationale team niet zoveel tijd hebt om dat te oefenen. Maar we zijn er mee bezig geweest en het blijkt te kunnen."

Door eerdere nederlagen tegen Tsjechië en IJsland in de EK-voorronde moest Oranje wel winnen van Letland. "Het was een cruciaal duel, ja. Als we hier schade hadden opgelopen, dan had het elftal daarna niet meer onder mijn leiding gestaan", benadrukte Hiddink nogmaals. De oefenmeester bleef echter cryptisch toen hem werd gevraagd of hij in maart sowieso nog op de bank zit tegen Turkije. "Ik blijf in dienst van de KNVB. Verder wil ik er niet op vooruitlopen. Ik wil alleen over deze wedstrijd praten. Of ik weer leef? Ik ben nooit echt dood geweest."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen