Van Persie woedend op racisten: "Keihard aanpakken"

16 november 2014, 21:14

Robin van Persie hoopt dat de leeghoofden die racistisch reageerden op een door Leroy Fer op social media geplaatste foto, keihard gestraft worden. De aanvoerder van het Nederlands elftal spreekt schande van de vele beledigende teksten aan het adres van zijn donkere teamgenoten.

Fer plaatste zaterdag een selfie waarop hij zelf te zien is, in het gezelschap van een aantal donkere teamgenoten. Diverse mensen reageerden vervolgens racistisch op de foto en daar schrok Van Persie van. "Daar word ik heel verdrietig van. Ik ben geschokt dat zoiets in 2014 nog gebeurt. Het is beneden alle peil. Wij vertegenwoordigen allemaal ons land, kleur maakt daarbij niets uit."

Van Persie kijkt verder dan alleen naar deze ene foto. "Dat zoiets überhaupt in ons land gebeurt, daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Deze mensen moeten keihard worden aangepakt, op het hoogste niveau. Er moet een voorbeeld worden gesteld." Het achterhalen van de racisten lijkt geen lastige klus, want ze reageerden met hun Facebook-profiel. "Het zou niet al te moeilijk moeten zijn om ze te traceren. Ze moeten aangepakt worden."

Met Oranje wil Van Persie, die zelf een vrouw van Marokkaanse afkomst heeft, een signaal afgeven. "We gaan kijken wat wij kunnen doen om dit soort dingen tegen te gaan. Niet alleen in het voetbal, maar ook in het leven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen