Wilmots tevreden ondanks 0-0: "Hadden pech"

16 november 2014, 21:31

België kwam zondag voor eigen publiek in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Bondscoach Marc Wilmots neemt zijn spelers echter niets kwalijk.

"Ik heb veel goede dingen gezien: druk naar voren, een sterke organisatie achteraan en bijna zestig procent balbezit. Maar op een bepaald moment moet je je kansen afmaken, dat is het enige minpunt", aldus Wilmots tegen Sporza. België speelde vooral voor rust goed, maar het zat niet mee in de afwerking. Zo raakte Nicolas Lombaerts de paal en miste Nacer Chadli oog in oog met de doelman van Wales.

Wilmots: "Als Chadli of Lombaerts scoren dan krijg je een heel andere match. Als Witsel of Fellaini op het einde nog de 1-0 maken zegt iedereen dat we schitterend hebben gespeeld. De jongens hebben alles gegeven, maar we hadden een beetje pech. Na de rust waren sommigen wel wat vermoeid. Hazard bijvoorbeeld was de beste man op het veld voor mij, maar na zestig minuten kreeg hij het moeilijk. Ik heb altijd gezegd dat hij nog zou groeien."

Wilmots had ook nieuws over Dries Mertens. De oud-PSV'er viel in de slotfase uit na een harde botsing met een tegenstander. "Hij is een minuut bewusteloos geweest op het veld. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de dokter met een hersenschudding, maar ondertussen was hij opnieuw bij bewustzijn. Hopelijk komt het goed", aldus Wilmots. Mertens blijft de komende 48 uur in het ziekenhuis.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen