Huntelaar: "We lieten ze geen seconde met rust"

16 november 2014, 21:28   Bijgewerkt: 17 november 2014, 12:56

Als Letland al naar de ArenA gekomen was met de gedachte dat er wellicht iets te halen viel tegen het Nederlands elftal, dan was het land die hoop snel kwijt. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zat Oranje er bovenop, met een dikverdiende 6-0 overwinning als resultaat.

Klaas-Jan Huntelaar, die in de basis mocht beginnen en twee keer scoorde, was tevreden over het optreden van zijn ploeg. "We waren scherp, zetten meteen veel druk op Letland. We lieten ze geen seconde met rust."

Oranje straalde uit dat het sportieve revanche wilde nemen voor de recente nederlagen tegen Italië, Tsjechië, IJsland en Mexico. "We wilden laten zien dat we als team goed kunnen voetballen. Dat is aardig gelukt, denk ik. We zijn agressief en goed de duels aangegaan, hebben mooie goals gemaakt en goed gecombineerd."

De spits hoopt dat dit resultaat een vervolg krijgt in de volgende interland, in maart tegen Turkije. "Dit moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd, we hebben de aansluiting weer een beetje gevonden. Deze zege geeft vertrouwen, al biedt het natuurlijk geen garanties." Als het aan Huntelaar ligt, krijgt ook de speelwijze tegen Letland een vervolg. Hij stond in de punt van de aanval, met Robin van Persie achter zich. "Dat beviel goed zo", glundert de spits, die door zijn twee goals Dennis Bergkamp voorbij is op de lijst van doelpuntenmakers in Oranje. Een hele eer, vindt hij. "Hij was een fantastische speler. Eén van mijn favorieten, toen ik jong was."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen