Sneijder: "We wisten dat we zouden gaan winnen"

16 november 2014, 21:52

De overtuigende overwinning van Oranje op Letland kwam voor Wesley Sneijder niet als een verrassing. De spelmaker voelde in de loop van de week al aankomen dat het wel goed zou komen tegen de nummer 99 van de FIFA-wereldranglijst.

"We wisten dat we zouden gaan winnen, dat gevoel hadden we", zei Sneijder zondagavond tegen de verzamelde media. "Maar je moet het dan natuurlijk nog wel even doen. Bovendien waren we, na de resultaten van de laatste maanden, niet in de positie om uit te spreken dat we even dik gingen winnen."

Sneijder is blij dat Oranje eindelijk weer een echt goede wedstrijd op de mat legde. "Dit resultaat hadden we even nodig. We hebben natuurlijk niet de meest makkelijke periode achter de rug." Tegen Letland stond de positie van bondscoach Guus Hiddink op het spel. Sneijder is blij dat de trainer voorlopig gered is. "We doen het met z'n allen. Het zou enorm zonde zijn om zoiets dan tegen een land als Letland weg te gooien."

Hij hoopt dat alle commotie rond de bondscoach nu verleden tijd is. "Iedereen zal nu wel gaan schrijven dat het 'maar Letland' was, maar je moet het op het veld wel doen. En op het veld pakte alles uit zoals we wilden, al met al was het een fantastische avond." Zijn eigen positie, als een soort controleur voor de defensie, beviel Sneijder ook wel. Hij moest eerst met Daley Blind en daarna met Jordy Clasie de balans op het middenveld bewaren en was niet de 'nummer tien', die rol was ditmaal voor aanvoerder Robin van Persie. "Ik vond het wel lekker", glimlacht Sneijder. "Het is wel eens leuk om de boel een beetje van achteraf te bekijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen