Advocaat: "Denk niet dat mijn carrière nu voorbij is"

17 november 2014, 09:40

Nog één keer wilde Dick Advocaat met een nationale ploeg richting een groot toernooi, maar zijn avontuur als bondscoach van Servië is uitgelopen op een mislukking. De Hagenaar stapte dit weekend op, nadat hij met zijn ploeg verloren had van Denemarken (1-3). Door dat resultaat zag hij geen perspectief meer om het EK 2016 te halen.

Wat de beslissing betekent voor zijn carrière, weet Advocaat nog niet. In het AD weigert de 67-jarige coach te zeggen dat dit zijn laatste klus was. "Ik denk niet dat mijn carrière nu voorbij is. Ik zie wel wat er komt. Maar het is nu niet gepast om over een nieuwe baan of over mijn toekomst te praten."

Het valt Advocaat, die afgezien heeft van een ontslagvergoeding, zwaar om te vertrekken bij de Servische bond. "Ik vond de mensen in Servië vanaf de start heel enthousiast. Maar de UEFA heeft met die straffen zoveel invloed op onze kansen op het bereiken van het EK gehad. Ik heb aan die UEFA een heel vieze smaak in mijn mond overgehouden. We zijn nog in beroep gegaan, maar dat besluit valt dan weer later. Ondertussen speelden wij wel in een leeg stadion tegen Denemarken", verwijst de trainer naar de straf voor Servië naar aanleiding van het 'drone-incident' tegen Albanië. Servië kreeg hiervoor onder meer drie punten in mindering.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen