OM onderzoekt racistische reacties op 'selfie'

17 november 2014, 18:41

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt een oriënterend onderzoek in om uit te vinden of de racistische reacties op de selfie van Oranje-international Leroy Fer met een aantal donkere ploeggenoten strafbaar zijn. Dat heeft het OM maandag laten weten. Het is nog onduidelijk of de daders daadwerkelijk, indien mogelijk, vervolgd worden.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie sprak eerder op de dag tegenover NU.nl al de verwachting uit dat het OM onderzoek zou doen naar de kwestie. Opstelten liet weten de reacties op de foto nog niet te hebben gelezen, maar noemde deze op basis van wat hij heeft gehoord 'walgelijk'. Hij neemt de zaak 'heel serieus'.

De KNVB zei eerder al te hopen dat het OM zich over het voorval zou buigen. "De KNVB vindt de reacties op de selfie die Leroy Fer plaatste onsmakelijk. Voetbal is voor iedereen, en juist het Nederlands elftal verbindt heel veel Nederlanders met elkaar", klonk het in Zeist. "De KNVB en de spelersgroep zijn dan ook van mening dat er tegen de reacties moet worden opgetreden door het OM. Alle beschikbare bewijslast staat of stond online. Mocht het nodig zijn dat de KNVB en de spelers een aanvullende verklaring geven, dan zal dat worden gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen